Shanghai Daily



Den dagliga nyhetstidningen på engelska här heter Shanghai Daily och är oftast lika tunn som ÅU (Åbo Underrättelser för den obildade läsaren och nej, den är inte särskilt tjock). Men tillskillnade från ÅU så innehåller Shanghai Daily rätt mycket och intressanta artiklar. Förmodligen granskande och vinklade, men ändå intressanta. Vi har precis beställt en halvårs prenumeration och som alltid i Kina så är det cashmoney som gäller. Bra, ett halvår då kommer vi och hämtar pengarna hemma hos er imorgon. Inga inbetalningskort och autogiron här. Money talks.

Igår läste jag en, ska jag säga, annorlunda notis. Det rapporterades att släktingarna till en 80-årig kvinna, Qi, hade stämt ett sjukhus efter det att en mus hade bitit bort en bit på kvinnans ögonlock medan hon var inlagd! Eller som det stod - "The mouse tore a chunk the size of a fingernail from her left one." Vilka monstermöss det måste finnas här! Sjukhuset hade opererat ögonlocket men problemet var att kvinnan nu inte kunde stänga sitt öga. Problemet var inte att hon skulle ha jobbigt med synen eller sömnen eller vilket problem man nu kan få av att inte kunna stända ögat. Nej problemet var att hon inte skulle kunna stänga ögonen när hon dog! "It will be terrible for the family if she can´t close her eyes when she dies, Qi´s son-in-law Gu said". Att inte blunda när man dör är tydligen ett tecken på att man har någon sorg eller everlasting regret. Notisen avslutas "The Qingpu District Health Center has expressed regret over the incident but feared surgery would do more harm than good".  

I övrigt kan jag rapportera att julskinkan, osten, skvallertidningarna och alla tre Sjöbergare kommit säkert fram till Shanghai så julen är säkrad!  Dock är det svinkallt i Shanghai. Riktigt skitkallt! I natt var det minusgradeer och när jag cyklade till dagis med Nilo imorse låg isen kvar på fontänen. Och det blåser! Fy fanken. Med jättestora englasfönster betyder det kallt inomhus också. Så air conditionapparaterna och extra elementen går för fullt. Och tofflor och ylletröjor på. Jag måste nog ta fram Ikeaglöggen ikväll!


Kommentarer
Postat av: Pyttan

Saliga de som kunna stänga sina ögon. Ty de ska ärva åsynen av insidan av sina ögonlock.

2008-12-23 @ 10:35:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0