Peking 10-i-topp



Någon vecka innan vi skulle åka till Peking satt jag på Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan och bläddrade igenom en hög turistböcker om Peking. Henrik hade sagt att vi skulle bo nära Workers stadium så när jag hittade en bok som visade var den låg och dessutom beskrev området runt omkring lite grann så köpte jag den. Det är en guidebok som heter Top 10 Beijing och finns säkert för alla stora städer. Det är en ganska ytlig och tunn bok men den har visat sig vara riktigt användbar. Av deras 10-i-topp har vi varit på 9. 

Nummer 1 är Den förbjudna staden. Det är verkligen ett otroligt ställe. Det blir ännu mer intressant  när man sett filmen Den siste kejsaren som är den första (och kanske enda) film som spelats in där. Det är naturligtvis alltid fullt med folk där men det är nog en av de saker man inte ska missa om man är i Peking. 

Kommentarer
Postat av: Anna

Tack för att vi också fick ta del av din tunna bok och för att du guidade oss till några av topp tio listans platser

2008-06-15 @ 22:16:17
Postat av: laura hidalgo

De vez en cuando entro para mirar las fotos, y por mucho que me concentro en el texto no siempre entiendo algo. Te sorprenderia la historia que puedo montar a partir de entender una palabra. Besos a todos!!!

2008-07-06 @ 18:06:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0