Farmor och farfar



Nilo och Elsa har världens bästa farmor och farfar. De tröttnar aldrig på att leka med sina barnbarn och de älskar att vara med dem och höra Nilos filosoferande och följa Elsas utveckling. De har varit här i två och en halv vecka och åkte hem igår. Det har varit jättekul. Nilo har sm vanligt börjat varje morgon med - Får jag gå in nu? Får jag gå in nu då? Jag men nu då? och när han fått ett ok sprungit in och väckt dem och Elsa har under denna tid gått från att gå ett tiotal steg åt gången till att sluta krypa helt och går nu helt och hållet! Vi har fått mycket avlastning under den här tiden. Flera kvällar har Henrik och jag eller någon av oss varit på restaurang eller en bar eller massage. Och på morgnarna har de ofta lämnat Nilo på dagis. Och varenda dag har de gett sig iväg på utflykter över hela stan, de har gått och gått, åkt tunnelbana kors och tvärs och sett allt man ska se. De kvällar vi varit hemma har de gått ut på någon bar i närheten. De ha sett betydligt mycket mer av Shanghai än jag har. Idag åkte de hem med väskorna fulla av nysydda kläder, tekoppar och halsdukar. Till jul kommer de tillbaka, det ser vi framemot.

Kommentarer
Postat av: Ann-Marie

Hej Cia! Tack för de vackra orden. De värmde.

Det sägs ju att barnbarnen är livets efterrätt och vi är lyckligt lottade som fått två sådana ljuvliga små raringar.

Det är så kul att lyssna på Nilo när han leker. Han pratar hela tiden, fantiserar och resonerar. Det är roligt att prata med honom också. Ibland är det bara trams, men väldigt ofta säger han kloka och förnuftiga saker. Han är ju bara tre år men resonerar ibland som ett mycket äldre barn.



Hans engelska går framåt. Han kan massor av ord och nu börjar han använda dem också.

En dag där vi var ute på gården så kom det några barn och ställde sig runt vagnen där Elsa satt. "Oh, what a cute baby, sa ett av barnen. Då klev Nilo fram och sa:- She is my sister. Det var en mycket stolt farmor som gick vidare med barnbarnen.



En dag ville Nilo veta vad åska och blixt heter på engelska. Lightning heter blixt. - Jaha light det förstår jag,sa Nilo, men vad betyder ning?



Elsa charmar alla med sitt strålande leende och sina stora blå ögon. När Arne och jag gick i parken i söndags med barnen i vagnen var det ständigt ett gäng kineser runt vagnen. Alla tittade och log och vinkade åt Elsa och hon bara fyrade av det ena leendet efter det andra. I nedervåningen på vagnen är det inte lika glatt. Där sitter Nilo och morrar. -Farmor säg till dom att dom går. Ibland ropar han No,no,no när folk blir alltför närgångna.



Hoppas att Henrik får ordning på Skypen snart, så vi prata med varandra lite oftare.

2008-10-24 @ 14:43:32
Postat av: Ove karlsson

Hej,



Hoppas alla i familjen mår bra! Henrik är väl i sjunde himlen nu när Häcken åter gått upp i Allsvenskan!?



Tack för "Sveriges bästa OS-historiker", även om det är en överdrift. Under alla förhållanden har jag, sedan Vera uppmärksammade mig på Dina rader, kollat Sveriges första olympier.

Henrik Sjöberg deltog 1896 i Athen i höjd (4:a), 100 m, längd, diskus och gymnastikgrenen hopp.

Han deltog alltså i fem grenar, fyra i friidrott och en i gymnastik, och var som bäst i h ö j d (oplacerad i övriga grenar).



Ha det så bra hela gänget, särskilt till gårdagens namnsdagsbarn Elsa!



Puss och kram!



Ove och Vera

2008-10-30 @ 20:20:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0