Lill Nagu eller Stor Nagu?



I lördags tog vi tåget till den lilla staden Suzhou en knapp timme utanför Shanghai. Det bor bara 6 miljoer människor där så det är bara en liten håla. Vi bodde på ett fantastiskt hotell. Våra vänner brukar åka till Suzhou bara för att vara på hotellet och lyxa till det och struntar i att gå runt i staden. Hotellet har jättefina trädgårdar och dammar och en fantastisk poolavdelning och en lyxig restaurang.

Efter att ha checkat in gick vi till restaurtangen för att äta lunch. Den långa blonda servitören sa på klingande finlandssvenska - Är ni klara att beställa? - Ursäkta? Vad sa du? Vi blev helt paff. - Jo, jag är finlandsvensk och kommer från Åbo. Vilket sammanträffande. Jag sa att min mamma var finlandsvensk och var från Åbo och att vi har landställe på Korpo. - Sidu bara, vi har stuga på Nagu. Det är grannön till Korpo med typ 1000 invånare. Vilken liten värld. Han gick en hotel skola i Schweiz och gjorde ett halvårs praktik på hotellet. Henrik undrade om han hade hört min morbror Gustavs favorithistoria om mannen från Nagu som vunnit på Lotto och som ville ut och se världen. Han gick till busstationen på kyrkbackan i Nagu och bad att få en biljett till Peking. Det hade de aldrig hört talas om så han fick en biljett till Pargas. Samma visa där, de visste inte var Peking låg men fick en biljett till Åbo och sedan vidare till Helsigfors. Där visste de nog var Peking låg och tillslut kom han fram till Peking. När han varit i Peking en vecka ville han åka hem och gick in på busstationen i Peking och bad om en biljett till Nagu. Stor Nagu eler Lill Nagu undrade de? 

Jag vet inte riktigt om denna historia är till för att visa vilka bönder som bor i Finland och hur världsvana de är i Peking. I verkligenheten tror jag de är tvärtom. Att man i Nagu vet var Peking ligger men att de flesta i Peking knappt vet var Finland ligger. Men det är ju en rolig historia, iallafall för oss som varit på Lill Nagu och Stor Nagu. Knappt någon vet dock var Suzhou ligger trots att det har en lika stor befolkning som hela Finland.    

Kommentarer
Postat av: Pyttan

Det var märkligt! Men ni måste svara på två frågor: 1. Bodde han på Lill Nagu eller Stor Nagu? 2. Tyckte han att historian var rolig eller skrattade han bara lite artigt på ett sånt där sätt som man säkert lär sig att göra på hotellskolor i Schweiz (typ: idag på förmiddagen ska vi lära oss hur man på ett trevligt sätt bemöter kunder som vill berätta roliga historier och som är uppsluppna (hur stavas det?) på sin semester och kanske betalar bra dricks?

2008-10-06 @ 09:35:35
Postat av: mymlan

Hade han eller hade han inte hört den förut? Du kan inte lämna oss utan svar?

2008-10-06 @ 09:44:12
Postat av: Cia

Han var så där artigt Schweizskoleskolad och vi berättade faktiskt inte hela historien utan Henrik sa bara - Här skulle Gustavs historia om Lill-Nagu och Stor-Nagu passa. Men då log han bara artigt och var tvungen att gå vidare. Så jag vet inte om det är Stor eller Lill Nagu. Sen gav han oss bara lite tips om staden och så. Vi tyckte det var roligare än han att vi huserar på grannöarna.

2008-10-06 @ 10:55:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0