Ljuvliga Yunnan



Jag har fått det jag ville och mer därtill! Yunnan är ofattbart vackert. 

Vi flög i torsdags och bara flygresan var otrolig. Eller iallafall slutet av resan. Lijiang, där vi befinner oss, ligger på 2500 meter över havet så sista halvtimmen i flyget blev det högre och högre berg omkring oss. Sedan svänger man runt ett berg och flyger rakt in i en dal med höga gröna berg på båda sidor. Bara det var otroligt. 

Lijiang är en väldigt gammal stad och alla möjliga dynastier har passerat och hållit hus här. Den gamla stan är med på Unescos världsarvslista och även om den är rätt kommersialiserad och turistig så är det fantastiskt fint och mysigt. Första dagen gick vi runt där på korsen och tvärsen och åt lunch på en balkong med utsikt över gränderna och det välplanerade vattensystemet som går överallt över stan. Och middag på en annan. Som fond till staden ligger förrutom de gröna bergen också ett jättehögt berg på 5500 meter med snö på toppen, som skymtar i bakgrunden.  

Vi har redan tagit hundratals bilder på allt vackert och varit med om massor av spännande saker. Men det har jag inte tid att berätta om just nu för nu ska vi ut på nya äventyr. Men jag lovar, snart kommer det målande beskrivningar och fler vackra bilder från Yunnan. Håll ut! Tills dess - Glad Påsk!

Kommentarer
Postat av: Anders

Det låter fantastiskt! Ska bli spännande att se bilder.



Pyttan, Signe, Gunnel och Mym är på Korpo och rapporterna säger att vädret är soligt men svalt och kallt på nätterna. Men så där vacker som det kan vara på tidiga våren. Byggnationerna fortlöper och idag ska det eldas rishög, eller i vart fall delar av den enorma rishögen. Slutsats, det är vackert på Korpo också.



Hoppas att ni får det lika fint och är bra resa hem.



/Anders

2009-04-12 @ 10:32:52
Postat av: Erika

Hej! Det ser faktiskt jättefint ut där. Soligt o varmt. Man kan ju bara tänka sig hur skönt det skulle vara där.. Trevligt att läsa din bligg och lite få "låtsas delta" i alla utflykter m.m.

Helt fint veckoslut var det nog i Finland oxå. Vår familj och Lauras var oxå i Korpo där vi såg ovannämnda trevliga släktingar!! Det var kul det med. :)

Lasse som redan är över 1 år har lärt sig att gå ganska långa streckor, och vill faktiskt inte göra så mycket annat. Går och klättrar vart han än lyckas och hinner förrän föräldarna försöker rädda honom från de allra farligaste ställen.

Det sku bli trevligt när sommaren kommer och vi alla kan ses igen på riktigt!!

Njut av livet och allt ni kan vara med om! Ha det bra, hörs o syns snart. Jag läser din blogg ofta så jag hör av dig iallafall.

H: Erika

2009-04-13 @ 10:54:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0