Sound of music



Våra grannar och nya bästisar en trappa ned, Björn och Catharina, har en karaokemaskin. Den är tydligen inköpt på fyllan och villan en sen kväll på Filippinerna. Men det var inget korkat fylleköp, som ju snarare är regel än undantag när man tycker att man ska ut och shoppa sent på kvällen och lite på lyset. Den här karaokemaskinen har verkligen fått bekänna färg och går varm allt som oftast. Eftersom vi bor rakt ovanför dem så vet vi när den används. Och skulle de mot allt sans och vett ha fest utan att bjuda oss skulle vi definitivt få reda på det. Vi brukar också tänka "if you cant beat them join them" så vi är ofta med.

För ett tag sen hade de tagit det to the next level genom att bjuda in till en Sing-A-Long Sound of Music kväll. Det var naturligtvis jätteroligt. Det var några tyskar, en österrikare, en schweizare där som gav den rätta alpkänslan sen den sedvanliga blandningen av nationaliteter - svenskar, australiensiskor, en kinesiska och lite blandat. Catharina som jobbar på konsulatet har i Shanghai kom dessutom med den brillianta idéen att hon skulle låna hem några av konsulatets (kopiesydda) Sverigedräkter så kunde vi låtsas att de var österikiska folkdräkter med edelweiss på och inte alls Sverigedräkter med prästkragar på. Ja ni ser ju själva vad fina vi är. Henrik körde på prästtemat och min syster som också var här just då, och som ju faktiskt är präst, klädde ut sig till sträng lärarinna (dock fick vi ingen bild på henne tyvärr).

Österikaren var, förutom att vara österikare vilket bara det var jättebra en kväll som denna, kock och lagade apfelstrudel till hela gänget. Gemytlish eller vad det kan tänkas heta. Så helt oväntat blev det en alpfest här i Kina. Vi såg hela filmen och sjöng alla sånger. Och det är ju en fantastisk film. Och dessutom baserad på en alldeles sann historia. Tydligen har dock Christoffer Plummer som spelar Georg von Trapp ångrat att han var med. Han ville vara en riktig skådis, inte en sjungande fjant. Ironiskt nog är han väl nästan mest känd för sin roll som von Trapp. Nåväl, när de andra gick över till den vanliga karaoken så gick vi hem. Och somnade to the sound of (other) music, fast en trappa upp. 

Kommentarer
Postat av: Daniel

Vänta nu, det här känner jag igen... hmm, det är nog en film jag har sett. Är det Ridskolan 4?

2009-04-09 @ 18:39:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0