Talking to me



Från att vara världens enklaste och sötaste bebis har vi nu i familjen fått en ett och ett halvt årigt dynamitpaket. Hon är fortfarande väldigt enkel att ha att göra med i det mesta och dessutom världens sötaste men jädrar vilken liten vilja. Hennes mest använda ord är NO! Och då menar jag NO! Med handflatan emot en och tittar bort som om man vore en paparazzi. När jag ibland ska fråga henne något  - Elsa vill du.... - NO! Ja men hallå jag hann inte ens säga vad det var. 

Om hon vill ha något tar hon en i handen och drar, sliter, skriker tills man går dit hon vill. Oftast till garderoben. Där pekar hon på sin jacka som hon vill ha på sig. Ibland vill hon ut, ibland vill hon bara ha den på sig. Oavsett så är det hon som bestämmer. På lekplatsen kan hon putta av ett barn från dens cykel, sätta sig på den och när barnet vill ha den tillbaka levereras det karaktäristiska Elsa-NOet. Sådär ja. Det är särskilt en fransk pojke som heter Anatole som brukar få sina saker bestulna av Elsa. Han är äldre en henne men har inte en chans. Och när jag ibland säger åt Nilo lite argt så springer hon fram och ställer sig bredvid mig och markerar med fingret mot Nilo samtidigt som hon skäller på honom på sitt jiddrishprat.

Eftersom hon spenderar flera timmar med Liu Mei varje dag så pratar hon lika mycket kinesiska som svenska. När Liu Mei frågar henne på kinesiska var näsan är så pekar hon på näsan. Och hon frågar ofta Hao bu hao? (Hur är det?). Och kan saker som hej, hej då och räknar till 3 på kinesiska hela tiden. Man hör ett litet yi, er, san när hon är ute och går. Det är väldigt fascinerande. Hon kommer definitivt snacka bäst kinesiska av oss alla efter ett år till här.

Imorgon ska hon och resten av oss åka på vår första resa in i Kina. Vi har ju varit i Peking och på semeterön Hainan och på lite ställen i närheten av Peking och Shanghai men nu ska vi sätta oss på planet och flyga 5 timmar rakt västerut, inåt  landet till Lijiang i Yunnan. Det ska bli väldigt spännande. Jag längtar efter natur, berg, risfält, skitiga kineskrogar och gatuskyltar med bara kinesiska tecken. Bring it on! Here we come! Eller Gei women na! Women lai! som man skulle kunna säga på kinesiska.    

Kommentarer
Postat av: Pyttan

Ersa verkar ha en oomkullrunkelig självkänsla. Heja henne! Stubben, go!!!

2009-04-09 @ 11:31:25
Postat av: Mats

Kan hon göra en fransman till sin personliga bitch så är väl rustad för att arbeta i någon internationell organisation i framtiden. Hon verkar ävan ha anlag för arbete som krogvakt.

2009-04-09 @ 13:45:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0