Sommaren på Korpo



En av de verkliga fördelarna med att vara expatfru är att man får ett näst intill oändligt sommarlov hemma i Sverige. Vi åkte hem redan i mitten av juni och var i Sverige och Finland i nästan 10 veckor. Det är ett helt skolsommarlov det.

Vi har naturligtvis hunnit med massor av saker men en av höjdpunkterna var att kliva in i vårt nyrenoverade kök på Korpo. För alla som har varit där kanske ni minns ett gammalt kök med de äldsta delarna från 50-talet och sedan nya delar som plockats in efterhand och tillslut blivit ett ofräscht, mörkt och ofunktionellt rum som man spenderade så lite tid i som möjligt. Men nu, oj, oj, oj. Vi har haft en snickare där under vintern som har öppnat väggar, dörrar och fönster, stängt andra och byggt upp ett fantastiskt kök. Det var otroligt att kliva in där efter att bara ha följt utvecklingen via e-post. Det blev så himla fint! Det blev landets centralpunkt denna sommar och det verkade som om vår kaffebryggare var hemligt programmerad att skicka ut SMS till släkten så fort den sattes på dök ett gäng kaffesugna släktingar upp som inte tackade nej till en kopp. 

Efter att under några år hållit på att dela vårt landställe i familjen i olika hus, tomträtter, byggt ut och råddat så var detta första sommaren som vi fick möjlighet att ta över vår del och dealen satt sig lite och det gjorde det hela mer harmoniskt också. Om man nu kan tala om harmoni med två vildbattingar som aldrig är stilla en minut och Elsa som varje gång hon lyckats ta sig ut ur huset sprang som ett jehu mot Pyttans och senare Mymlans hus. Man såg bara ett blonthuvud i full fart upp-och-ned i höjd med gräset.     

Kommentarer
Postat av: Mymlan

Elsas dagliga besök där discodans var en stående aktivitet var varje dags höjdpunkt. Hon är trots allt en Lif när det kommer till dans.

2009-09-01 @ 09:20:12
Postat av: Pyttan

Elsas besök i vårt hus, med konsekvent magliggande vilopaus på spången över diket, var oförglömliga. She´s after all a Lif when it comes to vilopauser.

2009-09-01 @ 10:26:11
Postat av: vera

Det var jättekul att få träffa Er och äntligen få se Korpo.

Repris nästa sommar?

Kram Vera

2009-09-01 @ 15:10:02
URL: http://ciaikina.blogg.se/
Postat av: Sara

Får jag komma? Jag lovar att jag inte ska plocka en endaste kantarell den här gången.

2009-09-03 @ 08:26:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0