Christmas concert



Förra året grät sig Nilo igenom dagis juluppträdande. Det var inge vidare alls. I år tyckte Nilo det var en baggis att gå upp på scen och riva av sina julnummer tillsammans med resten av Lionsklassen. De körde "Rudolf the red nosed raindear" och "We wish you a Merry Christmas" och sedan någon dans till en technolåt som den kinesiska fröken Jing Jing hade gjort koreografin till. Jing Jing har nog närt en dröm om att bli dansare så vid varje dagisshow projicerar hon denna dröm på sina dagisbarn och hittar på avancerade danser med kreativa kostymer till.

För Elsa var det första gången på julscenen och det gick väl sådär. Först var hon vid gott mod men när hon kom in i rummet där de skulle byta om och hälften av hennes dagiskompisar grät för fulla halsar så var det bara att stämma in. Och sedan fick hon liksom inte riktigt tillbaka känslan. När vi körde lite defriefing efter hennes framträdande kom vi överens om att hon ska försöka köra utan napp nästa år. Det är lättare att höra vad hon sjunger då. Och hon kunde nog hålla med om att hon skulle få bättra publikkontakt om hon inte grät konstant och skrek "Mamma!" hela tiden. Vi får se hur det blir till nästa år. Annars får vi göra som japanerna och hyra in en privatlärare för att öva extra på helgerna.  

Kommentarer
Postat av: Messerschmitt AK

Vad är en Raindear? Är det slutorden i en regnåkallande vers, typ "snälla Gud, skicka Rain, Dear"



Eller är det en kortvariant på makens fråga när hustrun kommer hem blöt på kläderna och i håret:

-Rain, dear?

-Of course, honey, what else?

2009-12-15 @ 18:02:20
Postat av: Cia

Att vara en jätterolig men också tydlig mamma, en fantastik fru, en bloggare av världsklass, drop dead gorgeous OCH kunna stava på engelska, det är bara för mycket. Det förstår säkert du också. Men jag håller med om att det låter som en bra bakgrundshistoria till svaret - Rain dear!

2009-12-17 @ 08:54:39
Postat av: Anna

Tur att ni är här hemma nästa år, det ställs inte alls så höga krav på tvååringar på dagis. Er fröken skulle nog trivas oxå! För på Bills dagis så var det "fröken" Roffe som sjöng alla luciasångerna och barnen satt tysta och ihopkrupna i sina föräldrars knän.

2009-12-17 @ 10:22:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0