Tomtefar



När svenska skolan skulle ha julavslutning frågade vår kompis Fredrik, som sitter i styrelsen, om inte Henrik kunde ställa upp. Så från kantor till tomte, snacka om bra PR-arbete i svensk communityn. Fredrik tyckte det var väldigt roligt att handla utstyrsel till Henrik så det blev fullt kit med byxor, rock, svart bälte, luva, skägg och en enorm peruk. Trots att Elsa hade sett när Henrik provade kostymen hemma så var hon ändå lite tveksam om det faktiskt var pappa bakom allt det där krullet. Nilo var inte det minsta tveksam utan stod bredvid och hjälpte tomten med paketen och när Henrik frågade med sin mörkaste stämma,
- Vad heter du då lille vän? till en pojke. 
Sa Nilo,
- Jamen pappa det där är ju Filip ser du väl!

Eleverna i svenska skolan hade ett jättefint luciatåg och glöggen smakade glögg och pepperkakor fanns i överflöd och för ett ögonblick där, om man kisade lite, kändes det nästan som att vi var på Skansen och inte alls på en irländsk pub i Asien. 

Kommentarer
Postat av: Anders

Efter att Signe såg Henrik som tomte julen 2003 fattade hon att skäggiga gubbar som vill ge henne presenter är något man ska akta sig för.

2009-12-17 @ 16:08:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0