Frukost



Söndag - de långa frukostarnas dag. På helgerna lyckas vi aldrig ta oss ut före 11-tiden. Trots att barnen och någon av oss är uppe vid 7 - halv 8 och har ätit vår första frukost vid 8-tiden så går det bara inte att komma ut. Dels ska den som fått sovmorgon komma upp vid 9 och äta, den andra frukosten ska ätas och det ska drönas runt i pyjamasbyxor och tittas på morgonfilm och duschas och sitta och glo en stund och snippsnappsnorum har tre timmar gått.  Det är tokigt att komma ut så sent eftersom barnen börjar bli lunchsugna typ en kvart efter att vi stängt ytterdörren och  trötta efter två timmar. Men man orkar ju inte stressa på helgen också. Så det får bli 11. Och så blir resten av dagen därefter - lunch när det blir och vila om och när det blir och ibland glada barn, ibland griniga.
 
En av de första saker vi köpte när vi kom till Kina var en juicemaskin. Den använder vi varenda dag. Den är grymt opraktisk eftersom den har typ åtta delar som ska plockas ihop och diskas. Men frukt är billigt och juice är gott så jag meckar med den. Sen äter vi sådant som alla svenskar ter - mackor, müesli, gröt, kaffe och te. Det är lustigt hur fast man är i sina frukosttraditioner. Man prövar gärna andra sorters mat när man reser men frukost - nej tack det ska helst vara så likt det man är van vid som det bara är möjligt. Men de allra flesta människor verkar vara likadana. Gärna annan mat men gudbevare mig för andra kulturers frukost. Kineserna äter lite olika beroende på var i Kina de bor men när jag varje morgon passerar detta stånd med baozi (stor ångad degklump med lite fyllning i) står alltid en lång rad med människor (ibland i pyjamas) och köar. Nudlar verkar också vara vanligt.
 
Iallafall, när vi väl hade ätit vår nämnda frukost och kommit ut vid 11-tiden åkte vi ned till vår favoritpark - Fuxing. Där var det ovanligt lite folk, troligen för att det är rätt kallt. Vi tog vår sedvanliga tur i det halvsunkiga men superbilliga minitivolit som finns där. Vad sägs om radiobil - 6 kronor, karusell - 3 kronor och bilbana - 5 kronor. Då kan man vara generös. Klart du ska ta en runda till! Efter det träffade vi våra kompisar Anna-Karin, Jakob, Alice och Sofia och käkade crepes. Men när Elsa för andra gången hade rymt in på herrtoaletten i färd med att stoppa ned handen i toalettstolen och Nilo råkade välta en avskärmningsställning i huvudet på Alice gick hem.       

Kommentarer
Postat av: Pyttan

Vi kom ut vid tolv. På gården. Som var isig. Sen gick vi in. Klockan ett. Det var det.

2009-01-11 @ 15:42:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0