Tjejhelg bonanza



Idag är det Internationella kvinnodagen. Kvinnorna i familjen, dvs. de på bilden, har fått liljor av männen i familjen. Egentligen är det ganska idiotiskt att det ska behöva finnas en särskild kvinnodag, det finns ju ingen mansdag. Däremot finns det ju kanelbullensdag och ostkakansdag. Nåväl, blommarona är fina.

Även i övrigt ha denna helgen gått i ett kvinnligt tecken för mig. Både i fredags och lördags var jag på olika typer av tjejträffar. Jag tror inte att det hade med kvinnodagen utan var mer en tillfällighet.

I fredags var vi på den Shanghais enda kvinno-Beef and Burgundyklubb. Det är tydligen en autraliensisk idé från början där vinproducenter och köttproducenter träffades och testade varandras produkter. Nu finns klubben på olika stälen i världen och detta var kvinnoklubben i Shanghai. Det var 18 kvinnor från hela världen med en viss övervikt av australinesiskor och koreanskor (!). Det var väldigt trevligt och väldigt gott. Vi satt i en privat matsal och fick verkligen fin mat och otroliga viner. Det är verkligen spännande att träffa människor från hela världen och ens fördomar testas. De asiatiska kvinorna (ungefär hälften) var alla businesskvinnor med ett antal företag var som de vekade driva med järnhand. Koreanskan bredvid mig hade en PhD i biologi men sa att det var inget för henne - I am more in to money making! I love making alot of money! Det skulle vara ganska politiskt inkorrekt i Sverige att säga så men här är det verkligen inget problem. Men det var väldigt roligt och gott och spännande!   

I lördags var det en svensk tjej som hade hyrt en limousine här i Shanghai i något arbetssammanhang och kom på att det ju vore jättekul att ta med sig ett gäng kompisar och hyra en limousine och dricka champange och åka till olika barer. I ett ställe som Shanghai så kan man ju göra sådana saker utan att behöva pantsätta sig för resten av livet. Så hon hade samlat tjugo svenska tjejer och det började med drinkar hemma hos en tjej och sedan limousine till en restaurang. Där åt vi middag och sedan vidare in limousinerna till en nattklubb där hon hade fixat ett drinkbord. Jag var lite osäker innan på hur kvällen skulle bli. Det kändes lite ..tjejigt... Men jag hade fel. Eller, visst var det tjejigt med 20 blondiner som dricker champange och barhoppar. Men det var verkligen jättetrevligt och jättegott och roligt att igen få träffa massa nya spännande människor. Och roligt att dansa i flera timmar. Och roligt att dricka massa drinkar. Mindre roligt imorse dock.  

Kommentarer
Postat av: Benny

Vad härligt att höra att Shanghai-Britney fick komma ut och rastas lite också! :-) Det låter som ett bra sätt att fira internationella kvinnodagen. Jag tycker i och för sig att det är väl stor obalans med 364 mandagar och 1 kvinnodag, fram för 182,5 dagar var!

2009-03-09 @ 09:41:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0