Utflykt i bergen



Nu blev det ett sådant där oförutsägbart avbräck i bloggflowet igen! Jag ber om ursäkt igen. Det blev ett - mycket stoj när vi kom tillbaka - hänga med svärisarna - snabbt åka till Peking och fixa visum - uppehåll. Men nu är jag tillbaka framför datorn, igen.

Sista dagen i Kashgar hyrde vi en bil med chafför och åkte upp i bergen. Det var fantastiskt. Vi åkte fyra timmar västerut och upp i bergen och var typ en halv timme från gränsen till Afghanistan. Alltså verkligen på den västligaste fläcken på Kinas karta. Där låg Karakuli Lake på 3500 meters höjd. Och på båda sidor om sjön låg varsitt berg på över 7500 meter. Snöklädda toppar, klarblå himmel, sandiga dyner, turkost vatten och isande vind. Väldigt häftigt. Där red vi kamel och häst. De lyckades inte få tag på två kameler så det fick bli en av varje och vi byttes av efter halva turen. Anledningen till att kamelen var bäst var att man kunde köra ned sina iskalla händer i kamelen puckelhår och värma dem. Hästar har varken pucklar eller puckelhår så det var mycket kallare för händerna! Det var en mycket spännande utflykt och ett otroligt landskap. 

Kommentarer
Postat av: Sara

Häftigt. Var kamelen snäll? Är det bekvämt?

En aning avundsjuka hälsningar från ett mycket litet land. Kina är stort,"Singapore is literally a country without country" som en singaporiansk författare så fyndigt formulerat sig.

2009-11-04 @ 08:24:40
Postat av: Cia

Kamelen var bekväm, det är bara när den ställer sig upp från knäliggande som man först nästan trillar av framåt oc sedan nästan trillar av bakåt men sedan sitter man som på en tron. Ja tillsillnad från Singaporeär verkligen Kina enormt, 7 timmar med flyg och man har fortfarande inte lämnat landet!

2009-11-05 @ 02:04:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0