Skolstart!



Här i Shanghai ägnar vi oss skolstart av olika slag. Idag hade vi tre skolstarter och imorgon en. Idag öppnade Sunrise Motessori International Kindergarten för terminen och barnen på bilden hängde på låset. Som bilden avslöjar var Nilo grymt taggad för dagisstarten och hade svårt att somna igår. Han har nämligen lämnat barnrumporna i Tigers Class och blivit ett LION! Det är inga småungar där inte. Nytt klassrum, ny fröken men de flesta klasskompisar var samma. Han tyckte det var roligt att komma dit. Trots det var det ändå lite svårt att skiljas från pappa. Men på det hela taget gick det finfint.

För Elsa var det första dagisdagen någonsin. Hon fick sitta i barnstolen på cykeln på väg dit och bara det tyckte hon var fantastiskt. Sedan kom vi till dagis med gården fylld av roliga uteleksaker. Toppen! Och på det ett helt rum fullt med leksaker. Vilket ställe! Men när barn efter barn började gråta och skrika i rummet började hon ana oråd och när jag gav henne nappen och sa - Hej då, kom hon till insikt om att detta inte bara var ett roligt lekställe. Här blir man övegiven! Liksom de tio övriga 2-åringarna stod hon och grät förtvivlat vid dörren när jag gick och som alla föräldrar vid barnets första inskolning känner man sig som fullkomligt hänsynslös oh elak. En förrädare. Det är en hemsk känsla. På detta dagis tycker de dessutom att det där med inskolning ska skötas som när man tar bort ett plåster - snabbt och resolut - inga föräldrar på plats alls. Eftersom lämning av barn sker mellan halv nio och nio är dock min plan att vara där halv nio varje morgon denna vecka och gå först klockan nio när de kastar ut mig. Imorgon kommer garanterat gå sämre eftersom hon då kommer att fatta att den här styvmoderliga behandlingen kommer att fortsätta. När jag hämtade henne efter hennes två och en halv timme satt hon lojt på en stol och såg lite trött ut. Varken förtvivlad eller glad. Hon var nog trött. Och hennes fröken hävdade att hon inte gråtit alls länge. Vad vet man. 

Den tredje inskolningen var för min egen del eftersom jag satte igång med mina kinesiska lektioner igen. Det var roligt att träffa vår trevliga lärare Crysta. Varken Anna-Karin eller jag har slitit ut oss över kinesiska böckerna under sommaren så vi kör repetition denna vecka. Ingen av oss var direkt lysande men det gick hyfsat. Och det var kul att sätta fart igen. 

Den fjärde och sista skolstarten för veckan sker imorgon när jag ska ikläda mig rollen som lärarinna i årskurs 3 för eleverna i Svenska skolan Shanghai. Det ska bli roligt att träffa mina elever och sätta igång men jag måste erkänna att jag känner mig lite nervös. Men mer om det senare. Tre skolstarter räcker för idag!

Kommentarer
Postat av: Pyttan

Hur gick det? Hur gick det? Hur gick det? Hur gick det? Hur gick det? Hur gick det?

2009-09-02 @ 19:55:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0