Tjenare Kungen



Nej så sa han faktiskt inte. Han sa:
- Hej Kungen. Varsågod.
Och så gav han Kungen sin bukett med blommor. 

Igår var Kungen på besök här i Shanghai med näringsminister Maud Olofsson och en stor näringslivsdelegation och en massa andra hangarounds. Våra kompisar som arbetar i paviljongen och på konsulatet ville ha några söta barn som kunde ge blommor till Kungen när han kom till paviljongen och då föll naturligtvis valet på Lille Herr och Lilla Fröken Sjöberg. Och så några andra barn också. Precis när vi hade kommit in på Expoområdet ringer en av organisatörerna till mig och säger att Kungen kommer tidigare än beräknat. Eftersom jag var typ en kilometer bort så var det bara att kasta upp Elsa på axlarna, ta Nilo i hampan och springa (Henrik var redan på plats). Så vi kom fram till paviljongen med andan i halsen och höll knappt på att bli insläppta bland alla säkerhetsvakter och journalister och fotografer och hundratals kineser. Men tack och lov hann vi fram i tid och han dessutom rätta till skjortan och håret innan Kungen anlände. (Och vi hade googlat bilder på Kungen innan så Nilo skulle veta vem av alla tusen farbröder han var).

Nilo fick gå fram först och var så duktig och modig i folkmassan. Först gav han sina blommor och sen gick han tillbaka och gav den teckningen han hade ritat. Den föreställde Svenska paviljongen och på bilden hade Nilo skrivit:
SVENSKAPAVILJONGEN Till Kungen Från Nilo
Som ni ser på bilden så granskade Kungen bilden noggrant och sa att Nilo nog kunde bli arkitekt när han blev stor. Elsa visade inga större rojalistiska anlag (och blev nog lite överväldigad av folksamlingen) så hon gav sin bukett till Maud Olofsson (sittandes i min famn). (Alltså Elsa satt i min famn, inte Maud Olofsson!). Efteråt var det dock den Pippiklädda Elsa som drog mest uppmärksamhet och jag överdriver inte om hon blev fotad 400 gånger. Och vi blev intervjuade av kinesisk TV och Expressen och alla tyckte Lill-Pippi var världens sötaste!  

Kommentarer
Postat av: Mats

Elsa och Nilo är med på bild i dagens Aftonbladet (pappersversionen).

2010-05-24 @ 12:24:47
Postat av: Cia

Yippee! Köp 100 ex till oss! Nej jag skoja, men 1 ex vore kul!

2010-05-24 @ 13:11:35
Postat av: pyttan

vilka utomordentligt välklädda, väluppfostrade och välfriserade barn ni har!

2010-05-24 @ 13:58:41
Postat av: Anna

De är så söta jag slog nyss upp tidningen och såg de otroligt söta barnen.



Otroligt att de har pratat med kungen, Nilo och Elsas karriärer startar tidigt.



Pussa på dem

2010-05-24 @ 14:47:29
Postat av: Cia

Visst är de söta! Jag har inte sett bilderna i tidningen själv. De finns ej på nätet.

Nilo var välfriserad och hade den fina kostymen vi sydda upp till Arnes 70-årsdag. Han tyckte det var roligt.

Elsa var dock raka motsatsen, tillskillnad från de andra klänningsklädda flickorna hade hon jumpaskor och förkläde och ville inte alls hälsa på Kungen, som Pippi helt enkelt. Bu Yao Sjöberg går sin egen väg.

2010-05-24 @ 14:58:15
Postat av: Mats

Vet inte vad du tänkte med Nilos kostym, men bildtexten inleds med "Emil och Pippi?" Där kanske man har missuppfattat din design, eller tänkte du "Emilkostym"? Ett utklippt ex av artikeln förvaras till vidare på Finansdepartementet.

2010-05-24 @ 15:43:02
Postat av: Sarit

Så fina! Vet inte om frun har möjlighet att sänka sig så lågt som en liten lunch med lite löst folk i veckan..??? Kram, H.M's Mamma :)

2010-05-24 @ 15:54:40
Postat av: Morfar

Väldigt trevligt att läsa och bra bilder också. Beröm gärna Nilo för att han varit så verbalt måttfull i sitt umgänge med den svenska överheten. Och Cia,vilken tur att det inte var Maud Olofsson som satt i din famn. Jag vågar inte tänka på hur tillplattad du skulle ha blivit!

2010-05-25 @ 11:39:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0